دستگاههای صنعتی
انواع مختلفی از دستگاههای صنعتی برای مصارف مختلف وجود دارد که از آن جمله می توان به دستگاههای صنعتی تولید ، دستگاههای صنعتی تست ، دستگاههای صنعتی قالب سازی ، دستگاههای صنعتی مصرفی، دستگاههای صنعتی خاص و …. اشاره نمود.اصولا هدف استفاده از دستگاههای صنعتی و ماشین آلات صنعتی ،اجرای اتوماسیون ،صرفه جویی در نیروی انسانی ،کاهش خطا ،تولید صرفه جویی هزینه،تولید قطعات خاص با دقت بالا و … می باشد از انواع عمده دستگاههای صنعتی (ماشین آلات ) می توان به دستگاههای صنعتی (ماشین آلات )برش ، دستگاههای صنعتی (ماشین آلات)نظافت،دستگاههای صنعتی (ماشین آلات )حکاکی،دستگاههای صنعتی (ماشین آلات )معدنی وحفاری،دستگاههای صنعتی (ماشین آلات)راه سازی ، دستگاههای صنعتی (ماسین آلات )بسته بندی و…
ماشین به ابزاری گفته میشود که از یک یا چند قطعه تشکیل شده و تکمیلکننده و یا جایگزین فعالیت بدنی انسان و حیوان است. ماشینها از منابع انرژی شیمیایی، مکانیکی، هستهای، گرمایی و الکتریکی تغذیه کرده و انرژی دریافتی را صرف انجام فرایند از پیش تعیین شده برای دستیابی به هدف مشخص میکنند. گسترهٔ ماشینها بسیار وسیع است و از یک پیچ تا یک هواپیما را در بر میگیرد.
ماشینها به دو گروه اصلی ماشینهای ساده و ماشینهای پیچیده تقسیم میشوند. سطح شیبدار، چرخ و محور، اهرم، قرقره، گوه و پیچ در دستهٔ ماشینهای ساده قرار میگیرند و سایر ماشینها، همگی پیچیدهاند. ماشینهای پیچیده از کنار هم قرار گرفتن مجموعهای از ماشینهای ساده به وجود میآیند.
تاریخچه
از اختراع ماشین بخار به عنوان نقطهٔ عطف انقلاب صنعتی یاد میشود.
ماشینهای ساده
ارشمیدس در حدود قرن سوم پیش از میلاد، برای نخستین بار ایدهٔ ماشین ساده را مطرح نمود. او در کتاب خود سه ماشین سادهٔ اهرم، قرقره و پیچ را معرفی کردهاست. ارشمیدس با بررسی اهرم، اصل مزیت مکانیکی را کشف کرد.
انقلاب صنعتی
با شکوفایی ماشینهای جدید و پیشرفته در قرن هجدهم زندگی انسانها متحول شد. با اختراع ماشینهای جدید در این دوران ظرفیت تولید کارخانهها و همچنین حمل و نقل افزایش چشمگیری داشت. از اختراع ماشین ریسندگی و ماشین نساجی به عنوان نقطهٔ آغاز انقلاب صنعتی و از اختراع ماشین بخاربا عنوان نقطهٔ عطف انقلاب صنعتی یاد میشود.
امور تحقیقات مهندسی
امور تحقیقات مهندسی شرکت عهده دار طراحی، محاسبه مقاومت و تحلیل تنش محصول بوده و فعالیت واحد تحقیقات مهندسی در زمینه تحقیق و شناسایی محصولات جدیدی است که با توجه به استراتژی شرکت به منظور بالا بردن توان مهندسی فنی خود و ایجاد تغییرات در محصول و دستیابی به محصولات با تکنولوژی روز دنیا فعالیت میکند.
به منظور بالا بردن توان طراحی و کیفیتی محصول روش FMEA اخیرا در این واحد به کار گرفته میشود که یکی از الزامات شرکتهای خودروساز میباشد. تلاش کارشناسان توانمند در امور R&D برای افزایش کیفیت محصولات و کارایی بیشتر که موجب رضایت کامل مشتریان میباشد چشم انداز خوبی برای شرکت داشته و در جهت دستیابی به آرمان صنعتی این شرکت میباشد. بررسی کلیه این پیشنهادها دریافتی از امورات مختلف در راستای تغییر و بهینهسازی پروسه و محصولات تولیدی، اجرای روند تغییر و اعمال پس از تایید در کمیته تغییرات مهندسی، تدوین استانداردهای داخلی جهت تسهیل و یکپارچه نمودن سیستم مکانیزه، سازماندهی و به روز رسانی استانداردهای موجود در شرکت و مدیریت بانک اطلاعاتی استاندارد.
امور مهندسی تولید
در این امور انتخاب و پیشنهاد ماشین آلات جهت خرید و جایگزین انجام میگیرد و از وظایف مهم دیگر امور تکنولوژی: تهیه روشهای تولید OP تهیه روشهای بازرسی IP انجام تحقیقات در خصوص تکنولوژی روز چیدمان ماشین آلات در کار گاهها ظرفیت سنجی ساخت محصولات جدید تهیه روشهای مونتاژ تهیه روشهای تست دستگاهها طراحی ابزارهای خاص از قبیل جیگ و فیکسچر در این امور نرمافزارهای به روز طراحی نظیر MECHANICAL DESK TOP CATIA و ANSYS استفاده میگردد و روشهای FMEA در تولید به کار میگیرد
در كارخانجات صنعتي ماشين آلات همواره در حال فرسوده شدن هستند, بنابراين مسئله تعميرات و نگهداري ماشين آلات يكي از مهمترين مسائل قابل توجه مي باشد.
موقعیت و پیشرفت هر دستگاه و تشكیلاتی بویژه كارخانجات صنعتی مستلزم داشتن سیستمهای موثر برنامه ریزی و كنترل و اجرای دقیق و منظم آنها در كلیه مراحل می باشد.
محورها, بلبيرينگها, چرخ دنده ها, تسمه ها و ساير قطعات يك ماشين فرسوده می شوند و تعويض يا تعمير آن لازم مي گردد. روغنها و گريسها در اثر كار كثيف مي شوند و خاصيت اصلي خود را از دست مي دهند و احتياج به تعويض دارند . الكتروموتورها, وسائط نقليه مثل نقاله ها, ليف تراكهاي برقي و گازوئيلي, جراثقال ها و غيره احتياج به سرويس و تعمير منظم دارند.
با ايجاد سيستمي كه بتواند مانع شكستگي و خرابي ماشين آلات گردد ميتوان از يك طرف راندمان توليدي دستگاه را بالا برده و از طرف ديگر زيانهاي ناشي از وقفه كار را به حداقل تقليل داد. مطالعه وضعيت اوليه ماشين آلات, نحوه انجام عمليات تعميراتي و بررسي كاملي در مورد نظرات كارخانه سازنده ماشين آلات مي تواند اساس طراحي سيستم تعميرات قرار گيرد.
سطح بالاي استانداردهاي ايمني: يك رابطه بسيار قوي بين عمليات خوب و مناسب نت و بالارفتن سطح ايمني در يك سازمان وجود دارد. بررسيهاي كامل ابزار و وسايل مورد استفاده كاركنان نت از نظر مسائل ايمني، قبل از انجام عمليات نت و تعيين شرايط ايمني لازم براي انجام هرنوع عمليات نت در قالب دستورالعملهاي نت و تهيه چك ليستهاي ايمني مي توانند به كاهش سطح ريسك عمليات نت كمك كنند.
فهرست تکنیکهای پر کاربرد مراقبت وضعیت
برخی از تکنیکهای رایج در مراقبت وضعیت عبارتند از:
– استفاده از حواس پنجگانه
– آنالیز ارتعاشات
– آنالیز صدا
– آنالیز آلتراسونیک
– ترموگرافی
– آنالیز کارآیی (Performance)
– آنالیز روغن و ترایبولوژی (Tribology)
– آنالیز مدار موتور و سایر تستهای الکتریکی
اهداف اصلی
بیشینه کردن دوره عمر مفید تجهیزات و ماشین آلات.
بیشینه کردن قابلیت اطمینان تجهیزات و ماشین آلات.
بیشینه کردن کارایی کلی تجهیزات.
کمینه کردن تعمیرات اتفاقی تجهیزات و ماشین آلات.
کمینه کردن هزینههای توقفات خطوط تولید بر اثر خرابیهای دستگاه
يك سازمان ممتاز در تمام زمينه ها اعم از سيستمهاي توليدي، اطلاعاتي، خريد و فروش، بازاريابي، مهندسي و كيفيت در سطح ممتاز فعاليت مي كند. يكي از شاخصه هاي اصلي يك سازمان توليدي ممتاز، دارا بودن تشكيلات نگهداري و تعميراتي ممتاز است. در اين مقاله خصوصيات يك سيستم نگهداري و تعميرات (نت) در يك سازمان ممتاز مورد بررسي قرار گرفته و اين خصوصيات طبق فهرست زير ارائه شده اند. اين فهرست همچنين مي تواند به عنوان چك ليستي جهت مميزيهاي داخلي سيستم و درك ميزان تفاوت از يك سيستم نت ممتاز مورد استفاده قرار گيرد
این استراتژی بر این باور استوار است که اغلب خرابی های ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، پس از رسیدن به یک مرحله مشخص، نشانه هایی از خود بروز می دهند که می توان این نشانه ها را به صورت ارتعاشات، صدا، امواج آلتراسونیک، ذرات فرسایشی، دما و . . . تشخیص داده و وقوع خرابی را پیش بینی کرد. لذا می توان قبل از رسیدن خرابی به مراحل بحرانی، با برنامه ریزی فعالیت تعمیراتی و اجرای آن، پیشرفت خرابی را متوقف ساخت